Ole Gjerløv-Knudsen

20.06.1930 – 20.09.2009. Dansk Møbelarkitekt. Søn af C.O Gjerløv-Knudsen.

Uddannet på Møbelsnedkeri, Håndværkerskolen med afgang 1952 og på Kunstakademiet frem til 1955. Ole Gjerløv-Knudsen tegnede møbelserier til både snedker og industriproduktion, og blev kendt for sine lette møbler i bøgetræ og krydsfiner.

I perioden 1967-1990 virkede Ole Gjerløv-Knudsen som rektor for Kunsthåndværkerskolen ( Skolen for Brugskunst/Danmarks Designskole )

I sine sidste erhversmæssige år drev han sammen med møbelsnedker Ivan Schlechter et værksted i Gilleleje til reparation og restaurering af møbler.

Ole Gjerløv-Knudsen var i hele sit liv et yderst produktivt menneske, og hans design var mange og meget varierede. Hans samlede designs kan ses under ” Furniture Index ” på Google.

Skovshoved Møbelfabrik er meget stolte over at kunne videreføre Ole Gjerløv-Knudsens visioner i eksempelvis SAVBRIKSEN og SAVSTOLEN.

Jacob Langebæk

Født 19.06.1958

Uddannet Arkitekt M.A.A, Industriel Designer.

Jacob Langebæk var den oprindelige stifter af Skovshoved Møbelfabrik. Han har fundet og designet mange af Skovshoved Møbelfabriks nuværende produkter. Bl.a kan nævnes Humlebæk serien, Vallø borde, Tibirke bænke, Korshage bænken, Salamanca stolen og Maalbacka bordet.

 

Jens Jacob Olesen

Født 1967 i København.

Uddannnet som Møbelsnedker fra Rud Rasmussen Snedkerier i 1990, og færdiguddannet fra Danmarks Designskole i 2000. Har i perioden frem til nu drevet virksomheden JJDESIGN, der beskæftiger sig med alt indenfor møbelsnedkeri.

Sideløbende har Jens Jacob Olesen designet en del produkter, hvoraf Geisha Stolen ( produceret af Schou Andersen Møbelfabrik siden 2008 ) er den mest kendte.

Jens Jacob Olesen har foreløbigt designet 2 produkter til Skovshoved Møbelfabrik : ” Hirondel ” Bænken samt sofabord serien ” Symmetri ”

Jens Jacob Olesen vil i årerne fremover få en vigtig rolle i udviklingen af vort indendørssortiment.

 

Martin Nyrup

1849 – 1921.

Var en dansk arkitekt, professor ved og direktør for Kunstakademiet. Han var den væsentligste eksponent for nationalromantikken i dansk arkitektur omkring år 1900.

Samtidig øvede han stor indflydelse på den efterfølgende generation af danske arkitekter. Hans hovedværk er Københavns Rådhus, der også er internationalt berømmet.

Baalbakke Bænken er designet af ham som en bestillingsopgave i 1918.